Monday, October 17, 2011

Hva er branding?

Skape en verdifull plass i kundenes bevissthet (branding).

Sosialemedier

De viktigste begrunnelsene for å ”like” eller bli medlem av en slik gruppe er å støtte merkevarer man liker og/eller utnytte fordeler knyttet til et bestemt tilbud. Mer rasjonelle begrunnelser som behovet for informasjon, et ønske om å kommunisere med merkevaren eller lete etter tilbud betyr mindre.

Markedssegmentering?

Hva er markedssegmentering?

Markedssegmentering innebærer at en deler et totalmarked inn i undergrupper/segmenter, hvor medlemmene av hvert segment ligner hverandre på egenskaper som er sentrale for de markedsføringsoppgavene som skal løses. Fellestrekkene vil som oftest gjelde relasjon til vår merkevare, personlige egenskaper eller behov i forhold til vår produkt-/tjenestekategori, men det kan også tenkes andre segmenteringskriterier.

Formålet med markedssegmentering er i de fleste tilfellene å velge segment eller segmenter som en vil -prioritere i markedsføringsarbeidet, og å gi grunnlag for å gjennomføre differensiert markedsføring mot ulike segmenter. En markedssegmentering vil også gi verdifull kunnskap om markeder og kunder, som gjør oss i stand til å raffinere og effektivisere vår «marketing mix».

Pick a general Direction and Implement like Hell

”Scenario planning, year-long studies, consultants and hundred-plus page Reports.
Forget it!
In real Life, strategy is actually very straightforward;
Pick a general Direction and Implement like Hell !»
Jack Welch former GE President