Thursday, January 5, 2012

Søk på nett

Hva er SEM?
Search Engine Marketing, eller SEM er en rekke forskjellige markedsføringsteknikker som blir brukt for å øke et nettsteds synlighet på søkemotorer og kataloger, slik at nettstedet tiltrekker seg flere målrettede besøkende. SEM inkluderer SEO, PPC eller en kombinasjon av disse og andre søkerelaterte alternativer.

Hva er SEO?
Search Engine Optimisation, eller “Søkemotoroptimalisering”, populært kalt SEO, er prosessen for å forbedre volum og kvalitet på trafikken inn til et nettsted fra en søkemotor. Dermed øker den rangeringen til nettstedet. Det tar tid og bygge og å opprettholde en god SEO kampanje, men resultatene er verdt det. SEO bruker en kombinasjon av teknikker, som blant annet å modifisere side-innhold, strukur og kode ved å bruke relevante søkeord. I tillegg handler SEO i stor grad om “link-bygging” og “link-bytting” og å benytte
web-standarder i forhold til HTML-koding.

Hva er PPC?
Pay Per Click annonsering, eller “Betal per klikk”, populært kalt PPC er en fremgangsmåte for annonsering brukt på internettsider, og spesielt i søkemotorer. Annonsøren betaler et avtalt beløp for hvert klikk som blir levert til deres side, fra en link eller fra en liste over annonsører på en søkemotor. PPC annonsering er ofte kjennetegnet ved at annonsene kun blir vist til relevante søk. Dermed vil kun de personene som er interessert i emnet som annonsøren tilbyr på sin side, få se annonsen. Dette gjøres ved å koble annonsene opp mot utvalgte søkeord for hver og en annonsør. Her i Norge, er det Google Adwords som er den største PPC annonse-tilbyderen. I verden er det Google Adwords og Yahoo! Searc Marketing som er de største på PPC annonsering.

Les mer:
http://sokemotoroptimalisering.wordpress.com/2007/11/16/hva-er-seo-sem-og-ppc-egentlig/